Kwaliteit
Onze klanten het beste aanbieden
Sinds de opening van zijn eerste restaurant in 1971 koestert Quick zijn eigenheid op basis van zijn Europese oorsprong, zijn innovatievermogen en zijn ambitie om steeds producten en service van een onberispelijke kwaliteit aan te bieden. Daarom voerde de keten procedures in die op alle punten voldoen aan de eisen van de nationale en Europese regelgeving. Vanaf de keuze van de grondstoffen tot aan de consumptie worden er tal van controles uitgevoerd.
Grondstoffen... kwaliteit komt op de eerste plaats
Bij Quick worden de grondstoffen uiteraard geselecteerd op basis van de kwaliteit maar ook omdat ze op verantwoorde wijze tot stand komen. Een belangrijke keuze die ons ertoe aanzet onze eisen verder aan te scherpen en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Het gebruik van ggo's is verboden en de toevoeging van levensmiddelenadditieven is strikt aan banden gelegd.
Het vlees is 100 % puur rundvlees, zonder orgaanvlees of additieven. Het is afkomstig van dieren uit de Europese Unie en dan voornamelijk van Belgische runderen. Hetzelfde geldt voor onze recepten op basis van kippenvlees, die worden bereid met borstfilets en bovendijen.
De herkomst van onze ingrediënten is een zeer belangrijk keuzecriterium en nabijheid is in de meeste gevallen doorslaggevend. De salades en groenten voor onze recepten zijn afkomstig uit België, Frankrijk en het zuiden van Europa.
Sinds 2011 heeft al onze witte vis het MSC-keurmerk, een label dat garant staat voor een verantwoorde visserij.
Controles over de hele lijn
Aangezien je met goede producten lekkere recepten maakt, selecteert Quick zorgvuldig gecontroleerde grondstoffen. Het traceerbaarheidssysteem is waterdicht. Quick en zijn leveranciers engageren zich dagelijks op alle niveaus om de voedselveiligheid te garanderen: traceerbaarheid, hygiënenormen en technische vereisten. Deze controles en de registratie van de resultaten maken integraal deel uit van de productie.
Deze strenge kwaliteitseis is in elk restaurant terug te vinden. Alle restaurants worden namelijk onderworpen aan uiterst doorgedreven externe controles op de hygiëne en de goede staat van de infrastructuur en het materiaal. Ook worden er talloze interne controles uitgevoerd om elke dag de bewaartemperaturen, de uiterste houdbaarheidsdata en de herkomst van het vlees te checken voor een constante kwaliteit van alle Quick-producten. Elk restaurant beschikt over personeel dat speciaal is opgeleid om kwaliteitscontroles uit te voeren.
In België is Quick de eerste grote restaurantketen die 100 % Smiley is. De Smiley is een initiatief van het Belgische Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Hij wordt toegekend aan restaurants die positief beoordeeld worden door een certificatie-organisme. De Smiley geeft consumenten de garantie dat alle wettelijke verplichtingen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne strikt worden nageleefd.
Alle restaurants worden elk kwartaal onaangekondigd gecontroleerd door een erkend onafhankelijk laboratorium.